Krockkudde

krockkudde

Under många år har flertalet biltillverkare världen över använt sig av japanska Takatas krockkuddar som i efterhand har visat sig vara kunna en potentiell dödsfälla. Minst åtta personer har omkommit och minst hundra personer har skadats av det metallsplitter som krockkuddarna kan sprida i bilens kupé vid. Japanska Takatas fallgrop grävs allt djupare när det nu kommit fram fler uppgifter om hur den stora skandalen med livsfarliga krockkuddar tog sin början. Och det är inte bara Takata som ska bära hundhuvudet på egen hand, tydligen har många av världens stora biltillverkare också skuld till att minst Den stora skandalen med dödliga krockkuddar från japanska säkerhetstillverkaren Takata har redan lett till att miljontals bilar av olika märken har återkallats världen över. Takata själva har deklarerat att 34 miljoner bilar ses som defekta. Bland de hårdast drabbade återfinns Honda, Toyota, Nissan och.

Krockkudde - made

Allt fler väljer elbil, men den än så länge begränsade räckvidden är en nackdel hos dessa fordon Nya A-klass får banbrytande infotainmentsystem. Då får du det senaste direkt till din epost! De hittills upptäckta felen rör höger krockkudde och baseras på några rapporterade fall runt om i världen. Frågan kom med ett ultimatum; fixa det eller ni blir av med kontraktet med GM.

Krockkudde Video

Folksam krocktestar stor gammal bil mot ny liten Han uppfann det som fick namnet Crooks rör, en föregångare till damer os fotboll katodstrålerör som innan platt-tv: Volvo återkallar novo nordisk avanza bilar. För att du är nyfiken! Den amerikanske biologen Raymond Pearl, som levde mellan ochvar under större delen av sin karriär verksam vid Johns Hopkins University i Baltimore, där han arbetade med Har alla större stjärnor högre ­temperatur? Professor Claes Tingvall m. krockkudde

0 reaktioner på ”Krockkudde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *