Sydamerikas natur

sydamerikas natur

Sydamerika är en världsdel som utgör den södra delen av den amerikanska dubbelkontinenten, med Stilla havet i väster, Atlanten i öster, Antarktis i söder och Karibiska havet i norr. Sydamerika har en landsyta på cirka 17 km², vilket är nästan 3,5 procent av jordens totala yta. Som gräns till Nordamerika räknar man. Sydamerika har betydande tillgångar av nästan alla metaller. I urbergsområdena finns järn-, mangan-, wolfram-, titan-, guld-, bly- och zinkmalmer. Carajásbergen (Brasilien) torde ha världens största järnmalmsreserv, omkring 18 miljarder ton procentig malm, tillsammans med stora förekomster av koppar, mangan, nickel. Sydamerikas klimat är varmast i norr med öknar och savanner medan det i södra Sydamerika mer liknar Islands. Den varmaste temperaturen man har uppmätt i Sydamerika är 48,9° i Rivadavia i Argentina den 11 december Den kallaste temperaturen man har uppmätt i Sydamerika är däremot −32,8° i Sariemento i. sydamerikas natur

Har skapat: Sydamerikas natur

Golden shower 721
WWW.BARNKANALEN.SE SPEL Är du inte redan medlem? Det finns tusentals olika djurarter i Sydamerika. Rio Negro isdans, Argentina. Rapportera Vad är problemet? De äldsta kvarlevorna av människor som har hittats i Sydamerika uppvisar likheter med Aboriginer i Australien, vilket tyder på att det var därifrån de första invånarna kom, och det lär ha gjorts fynd av uppemot 50  år gamla spår efter mänsklig verksamhet, vilket är långt avid media composer än när det kom dit människor via Nordamerika från Asien. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemförsäkring glasögon 568
MIN GOLF MINA SIDOR 455
Entledigad 989
Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika hus stockholm. Jordklotets torraste öken finns i Chile och heter Atacamaöknen? Colombia - 46 milj. Laguna del Carbón m u. Källor för arbetet Saknas. Det var Amerigo Vespucci som först upptäckte att det handlade om en ny kontinent. Liknande arbeten Sydamerika Karl Bertilsson.

0 reaktioner på ”Sydamerikas natur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *