Krigsdelegationen

krigsdelegationen

Krigsdelegationen har haft sin första övning på 20 år. Den har handlat om att ersätta riksdagen om Sverige skulle utsättas för krigsfara. Socialdemokraten Jennie Nilsson från Hylte är del av riksdagens krigsdelegation. Häromdagen övade de för första gången på 20 år. – Det är en delegation av ungefär 50 stycken ledamöter som är valda för att kunna träda in i riksdagens ställe vid händelse av krig eller krigsfara, förklarar Jennie Nilsson (S). Krigsdelegationen kan vid behov ersätta riksdagen om Sverige skulle vara i krig eller krigsfara. Om det är fara för krig fattar Utrikesnämndens ledamöter til.

Krigsdelegationen Video

Oheliga allianser – bäst på att nå Millenniemålen? Riksdag Under de första 15 åren av kalla kriget hade Sverige en tvåkammarriksdag med upp till ledamöter sammanlagt. Sedan har Sverige haft ordningen att utrikesnämnden tillsammans med statsministern kan vid krigshot besluta att ersätta riksdagen med krigsdelegationen. Klicka på knappen nedan. Om riket är i krigsfara fattas beslutet av Utrikesnämndens ledamöter i förening med call of duty infinity warfare. Information om krigsdelegationen Krigsdelegationens arbete regleras i regeringsformen och i riksdagsordningen.

Krigsdelegationen - yttrande frn

Det har varit givande och vi har lärt oss väldigt mycket, säger talman Urban Ahlin, som var med på övningen. Detta är en del av ledningsstrukturen under kalla kriget som fortfarande omgärdas med en hel del sekretess. För att inte den stora mängden ledamöter skulle vara ett hinder för ett effektivt riksstyre i krig, utsågs från år en krigsdelegation. Krigsdelegationen, som kan ersätta riksdagen om det skulle bli krig eller vara fara för krig, genomförde under måndagen sin första övning sedan Krigsdelegationens ledamöter väljs av riksdagen. krigsdelegationen

0 reaktioner på ”Krigsdelegationen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *